Попуст 100 рубли во апликацијата! Преземете ја апликацијата
Попуст 100 рубли во апликацијата!
Преземете ја апликацијата
 

Често поставувани прашања

Нарачка

1. Која е постапката за нарачување?
2. Како можам да го следам статусот на мојата нарачка?
3. Кои методи можам да ги платам за нарачката?
4. Што е Floristum.ru?

Плаќање

5. Зошто не можам да платам со картичка?
6. Дали може да гарантирате дека плаќањето преку картичка е безбедно?
7. Дали можам да платам во готово?
8. Како работи повратот?
9. Дали има гаранции дека платената сума ќе ви дојде до вас?
10. Со кои методи може да се плати нарачката?

Испорака

11. Дали е можна брза испорака?
12. Колкава е цената на испорака?
13. Дали испораката може да се изврши точно на време?
14. Дали можам да направам нарачка ако не ја знам адресата на примателот?
15. Како ќе бидам информиран за испорака?
16. Дали можам да направам нарачка за испорака во друга земја?
17. Кога ќе биде доставена нарачката?

Прашања за нарачката

18. Како да направите нарачка?
19. Што да направите ако не ви се допаѓа букетот?
20. Не можам да контактирам со цвеќарници по телефон. Што да се прави?
21. Ако времето за испорака треба да се договори со примателот, кога ќе се јават?
22. Дали треба да направам нарачка однапред?
23. Како се прави корпоративна нарачка?
24. Договор за правни лица
25. Како се прави регистрацијата?
26. Кој е најмалиот број на бои достапни за нарачка?

Прашања за букетот

27. Дали е можно да се променат компонентите на букетот или неговата шема на бои?
28. Каде можете да го најдете составот на букетот?
29. Како можам да ја дознаам големината на букетот?
30. Што можам да најдам во делот Супер понуда?
31. Што ако ви треба букет со одредени цвеќиња?
32. Дали букетот ќе биде ист како на сликата од страницата?
33. Може ли букетот да се направи поголем?
34. Дали е можно да се купат цвеќиња во саксии или за садници?
35. Каде можам да ги поставам моите желби за нарачката?
36. Дали цвеќињата ќе бидат свежи?

Гаранција за квалитетот на услугата Floristum.ru
37. Дали плаќањето преку веб-страницата е безбедно?
38. Дали не можам да се грижам за безбедноста на моите пари?
39. Како можам да ја вратам исплатената сума?
40. Каде можам да ја напишам мојата жалба?
41. Како можам да напишам преглед?
42. Дали сите прегледи се вистински?

Други
43. Може ли да испратам букет со разгледница?
44. Може ли да нарачам нешто друго освен букет?
45. Која картичка ќе биде испратена со букетот?
46. ​​Може ли да видам фотографија на примателот со испорачаниот букет?
47. Дали имате апликација за паметен телефон?
48. Зошто е различен изборот на букети во градовите?
49. Зошто цените во регионите се повисоки отколку во Москва?

Нарачка

1. Која е постапката за нарачување?

Прво, го наведете градот на испорака, изберете го букетот што ви се допаѓа со кликнување на копчето на него и одете на страницата за наплата. Тука ги наведувате податоците на примателот, времето на испорака и податоците на испраќачот. По успешното плаќање, нарачката оди кај цвеќарниците. Theе бидете информирани за испораката преку порака испратена до наведениот телефонски број и е-пошта, а информациите се исто така достапни на вашата лична сметка на floristum.ru.

2. Како можам да го следам статусот на мојата нарачка?

Ние ги испраќаме најновите информации за статусот на вашата нарачка преку СМС пораки, е-пошта, исто така можете да го проверите статусот на нарачката во вашата лична сметка на нашата веб-страница. Receiveе добиете СМС и е-пошта за приемот за плаќање за нарачката и контактите на цвеќарницата што го собира вашиот букет, можете да контактирате со цвеќарницата во секое време, да го разјасните статусот или да направите прилагодувања на параметрите за нарачување цвеќиња.

3. Кои методи можам да ги платам за нарачката?

Можете да платите директно на веб-страницата користејќи банкарска картичка за физичко лице. За правни лица, плаќањето преку банкарски трансфер е достапно.

4. Што е Floristum.ru?

Floristum.ru е погодна услуга каде што цвеќарниците и индивидуалните цвеќарници од целиот свет ги пласираат своите производи за продажба. Овде можете да изберете и да нарачате букет од цвеќарница од вашиот град, што целосно ќе ги задоволи вашите желби. Покрај тоа, вистинските клиенти објавуваат прегледи на страницата, што е многу погодно при изборот на место за поставување нарачка за испорака на цвеќе. Floristum.ru ви гарантира извршување на нарачката, во непредвидени ситуации услугата ќе ви ги врати парите, ова е можно поради фактот што цвеќарниците и продавниците добиваат пари за испорака на цвеќе само три дена по завршувањето на нарачката, во овој период клиентот може да поднесе жалба и да добие пари назад

 

Плаќање

5. Зошто не можам да платам со картичка?

Проверете дали деталите за вашата банкарска картичка се внесени правилно, името и презимето се напишани на англиски јазик точно како на картичката. CVV-кодот е 3 цифри лоцирани на задниот дел од картичката. Во повеќето случаи, системот ќе ви објасни зошто плаќањето не може успешно да се заврши. Ако плаќањето е одбиено од вашата банка, не заборавајте да контактирате со службата за поддршка користејќи го бесплатниот број од вашата картичка. Обидете се да изберете друг начин на плаќање за вашата нарачка.

6. Дали може да гарантирате дека плаќањето преку картичка е безбедно?

Да, ние гарантираме безбедност за нашите клиенти. Плаќањето се врши на посебна безбедна страница, а податоците за картичката по уплатата не се зачувуваат во системот. Соработуваме со Надежда и добро познатиот систем на плаќање CloudPayments.

 

7. Дали можам да платам во готово?

Денес е невозможно. Во блиска иднина, плаќањето за испорака на цвеќе во готово ќе стане достапно за нашите клиенти, а потоа по пополнување на потребните информации за нарачката, ќе ви бидат понудени неколку начини на плаќање по ваш избор.

8. Како работи повратот?

Во случај на откажување на нарачката, уплатениот износ ќе се врати во целост на вашата банкарска сметка во рок од 7 работни дена.

9. Дали има гаранции дека платената сума ќе ви дојде до вас?

Плаќањето за нарачката со банкарска картичка е моментално. Ние работиме со системот CloudPayments, што е докажан начин на плаќање. По извршената уплата, ќе добиете порака дека операцијата е успешна. Ова може да го потврдите и во вашата лична сметка.

10. Со кои методи може да се плати нарачката?

Можете да платите за вашата нарачка директно на веб-страницата преку банкарска картичка или по приемот во готово. Правните лица можат да ја користат услугата за плаќање без готовина.

 

Испорака

11. Дали е можна брза испорака?

Покрај секој букет е времето што ќе се потроши за дизајнирање и испорака на цвеќе. Веб-страницата има удобен филтер "Брза испорака", применувајќи го, ќе видите опции за букети кои можат да се достават за краток временски период.

12. Колкава е цената на испорака?

Испораката во градот е бесплатна, во главниот град и Санкт Петербург - во рамките на обиколницата. Ако адресата за испорака е надвор од градот, тогаш неговата цена се пресметува автоматски. Системот, заснован на растојание во километри, ќе ви ја даде цената на испорака. Обично се проценува на 45 рубли за 1 км.

Ако не можете да ја наведете точната адреса за испорака, но примателот ќе биде надвор од градот веднаш при испраќањето на букетот, тогаш вработен дефинитивно ќе ве повика да го решите овој проблем.

13. Дали испораката може да се изврши точно на време?

На веб-страницата, можете да го наведете часовниот период на испорака. За жал, нашата услуга не се испорачува точно во времето. Но, ние се обидуваме да најдеме индивидуален пристап кон секој клиент, за да можете да ги посочите вашите желби за нарачката, а нашите вработени ќе се обидат да сторат се што е можно за да ги имплементираат.

 

14. Дали можам да направам нарачка ако не ја знам адресата на примателот?

Се разбира, само оставете ни го телефонскиот број на примателот. Курирот ќе му се јави и ќе го одреди времето и местото на испорака на вашата нарачка.

15. Како ќе бидам информиран за испорака?

После нарачката, ќе добиете порака со уникатен линк за да го проверите статусот на вашата нарачка. Со кликнување на него, можете да комуницирате со цвеќарниците, да видите фотографии од готовиот букет и да ја следите локацијата на вашата нарачка на мапата. На крајот на испораката, можете да напишете преглед на цвеќарницата со која сте соработувале. Среќни сме кога клиентите даваат повратни информации, па можете да ни испратите порака за повратни информации со вашите општи впечатоци за нарачка за достава на цвеќе.

16. Дали можам да направам нарачка за испорака во друга земја?

Да, со помош на нашата услуга можете да доставувате цвеќиња не само низ целата земја, туку и низ целиот свет. Само напишете го градот за кој сте заинтересирани во пребарувањето и ќе ви бидат прикажани сите достапни опции за букети.

17. Кога ќе биде доставена нарачката?

Во близина на секој букет има време, потребно за регистрација и доставување на букетот до адресата. Кога поставувате нарачка, не заборавајте да се фокусирате на тоа. Ако треба итно да доставите цвеќе, тогаш користете го филтерот за брза испорака. Ако ви треба испорака на одреден датум, тогаш изберете ја кога ќе нарачате. Ако ставите крлеж покрај зборот "Потсети" на вашата лична сметка, тогаш услугата Floristum.ru ќе ве потсети на вашата нарачка. Писмото ќе ви дојде три дена пред закажаниот ден на испорака.

Прашања за нарачката

18. Како да направите нарачка?

Само наведете го местото на испорака, изберете го букетот што ви се допаѓа и направете ја нарачката. Во нарачката, наведете ги деталите за контакт на испраќачот и примачот, како и времето на испорака. По успешното плаќање на нарачката, нашите цвеќарници ќе ја однесат на работа. Deliveryе бидете известени за испорака по порака.

19. Што да направите ако не ви се допаѓа букетот?

Ако не ви се допаѓаат цвеќињата што сте ги примиле од која било причина, одете на вашата лична сметка или следете ја врската испратена до вас преку порака или пошта. Таму можете да оставите повратни информации за вашата нарачка. Ако прегледот е негативен, тогаш можете да отворите спор, тогаш износот на пари на сметката на цвеќарницата ќе се замрзне за време на траењето на постапката. Според политиката на нашата услуга, клиентот може да се договори со цвеќарницата да го замени букетот или да ја врати сумата во целост. Цвеќарниците исто така имаат право да ви овозможат попуст на следниве нарачки. Спор може да се отвори во рок од три дена по доставата на букетот. Ако претходно сте напишале добар преглед за нарачката до продавница или индивидуална цвеќарница, тогаш спорот нема да се отвори.

20. Не можам да контактирам со цвеќарници по телефон. Што да се прави?

Можете да кликнете на копчето "Не можам да влезам во продавницата". Во овој случај, цвеќарницата ќе добие известување што сте се обиделе да го повикате, а рејтингот на продавницата автоматски ќе се намали. За возврат, ќе контактираме со продавницата и нејзините вработени дефинитивно ќе ве повикаат.

21. Ако времето за испорака треба да се договори со примателот, кога ќе се јават?

Обично примателите се контактираат пред вистинската испорака. Курирот ќе се договори за погодно време за доставување свежо цвеќе на адресата. Ако поставите нарачка за одреден датум, тогаш примателот ќе биде контактиран на денот на испорака, обично наутро. Во вашата лична сметка, можете да го дознаете времето за испорака на вашата нарачка, тоа ќе се промени во погодно време за примачот.

22. Дали треба да направам нарачка однапред?

За секој букет има минимално време за регистрација и испорака, тој е означен веднаш до секој букет. Имате можност да направите нарачка и однапред и на денот на испорака.

23. Како се прави корпоративна нарачка?

Нашата услуга активно соработува со правни лица и редовно извршува корпоративни нарачки, во ова ни помага автоматски систем. Огромен асортиман на цвеќиња ви овозможува да изберете букети за секоја пригода. Кога поставувате нарачка, мора да ги наведете деталите за правното лице. Фактурата автоматски ќе биде испратена до вашата пошта.

24. Договор за правни лица

Кога ја праќате првата нарачка на нашата услуга како правно лице, автоматски ќе ви биде испратено писмо со договор и фактура. Мора да го пополните, потпишете и испратите добиениот договор во два примерока на нашата пошта. Потоа, ќе испратиме еден од нив назад до вас.

Доколку сте заинтересирани да го видите договорот пред да нарачате, тогаш контактирајте не: @

25. Како се прави регистрацијата?

Купувачот се регистрира на страницата автоматски по извршената прва нарачка. Бројот на мобилниот телефон што го наведовте во информациите за нарачката ќе стане ваше најавување во иднина. Кодот за внесување на вашата лична сметка ќе ви биде испратен по порака.

26. Кој е најмалиот број на бои достапни за нарачка?

Ако порачате цвеќе по парче, мора да изберете најмалку 7 парчиња. Ве советуваме да одите во делот "Супер понуда", може да се најде на главната страница на страницата. Еве ги понудите од продавници на големо и мало со поволни ознаки за цени.

 

Прашања за букетот

27. Дали е можно да се променат компонентите на букетот или неговата шема на бои?

Да ти можеш. Ако сакате да промените нешто во избраниот букет, тогаш само оставете ги вашите желби во дополнителните информации за време на процесот на нарачка. Нашите цвеќари ќе ве повикаат за да разговарате за можните опции за замена.

28. Каде можете да го најдете составот на букетот?

Во близина на сликата со букетот има целосна анализа на неговиот состав. Можете исто така да кликнете на кое било име на цветот, тој ќе биде обележан со боја на сликата.

29. Како можам да ја дознаам големината на букетот?

Големината на букетот е прикажана покрај секоја фотографија. Нив ги означува цвеќарницата која е автор на цветниот аранжман.

30. Што можам да најдам во делот Супер понуда?

Еве ги понудите од продавници на големо и мало со поволни цени за букети. Покрај тоа, вие лично можете да одлучите за бројот на цвеќето, видот, должината на стеблото и бојата.

31. Што ако ви треба букет со одредени цвеќиња?

За да пронајдете букети со цвеќе што ви требаат, повикајте се на помош на филтри.

32. Дали букетот ќе биде ист како на сликата од страницата?

Да секако. Цвеќарниците објавуваат фотографии од букети кои веќе ги собрале порано, па ќе им биде лесно да ја репродуцираат истата композиција.

33. Може ли букетот да се направи поголем?

Да, со одење на страницата за производот, можете да го зголемите букетот за 30% или 60%. Тоа е, цената на букетот ќе биде повисока за овој дел од оригиналната количина, а цвеќињата вклучени во букетот ќе бидат додадени во составот. Ако изберете букет од еден вид цвеќиња, тогаш можете да го зголемите нивниот број за кој било број.

34. Дали е можно да се купат цвеќиња во саксии или за садници?

Сите опции за букети се претставени на страницата. Препорачуваме да користите погодни филтри за пребарување. Но, ние главно работиме со цвеќарници кои работат со исечени цвеќиња.

35. Каде можам да ги поставам моите желби за нарачката?

Наведете ги вашите желби и услови за исполнување на нарачката во дополнителни информации. Доколку е достапно, цвеќарницата ќе ве повика на дискусија.

36. Дали цвеќињата ќе бидат свежи?

Цвеќарниците кои соработуваат со услугата Floristum.ru го знаат нашето правило: „Само свежо цвеќе! Не се согласувам? Floristum.ru не е за вас “. Затоа, можете да бидете сигурни дека во составот се вклучени само свежи цвеќиња. При испорака на букетот, примателот ја проценува свежината на цвеќето. На крајот на краиштата, за секоја цвеќарница што ве интересира, можете да најдете прегледи на нашата веб-страница.

 

Floristum.ru гарантира

37. Дали плаќањето преку веб-страницата е безбедно?

Да, плаќањето се врши на посебна страница и податоците за клиентите не се зачувуваат. Ние работиме само со добро познати и сигурни системи.

38. Дали не можам да се грижам за безбедноста на моите пари?

Да секако. Кога поставувате нарачка, прво депонирате пари на сметката на нашата услуга, каде што се чуваат додека не заврши нарачката и за уште три дена после тоа. Таквата мерка се презема со цел клиентот да има прашања во врска со нарачката. За тоа време, имате можност да отворите спор, тогаш парите нема да одат на сметка на цвеќарницата додека не се решат сите проблеми.

39. Како можам да ја вратам исплатената сума?

Ако нарачката е веќе донесена за на работа, тогаш ќе мора да почекате од 1 до 14 работни дена.

40. Каде можам да ја напишам мојата жалба?

Ако сè уште сте разочарани од вашата нарачка, не заборавајте да напишете преглед. Ако е негативно, тогаш можете да отворите спор со цвеќарницата. Во времето на разјаснување на сите околности, парите на сметката на цвеќарницата ќе бидат блокирани. Можете да се согласите со цвеќарницата да го замените букетот или да ја вратите целата сума пари. Нашите цвеќари ги ценат своите клиенти, па затоа често им нудат попусти на наредните нарачки. Спор може да се започне во рок од три дена од датумот на испорака на букетот. Ако претходно сте оставиле добар преглед на нарачката, тогаш отворањето спор е невозможно.

41. Како можам да напишам преглед?

Откако цвеќињата ќе бидат доставени, ќе ви биде испратена порака до вашиот телефонски број, како одговор на која ќе можете да ги напишете впечатоците за работа со цвеќарницата и за самата нарачка. На страницата, со внесување на вашата лична сметка, можете да напишете преглед.

42. Дали сите прегледи се вистински?

Секоја продавница има многу прегледи, меѓу нив има и позитивни и негативни одговори. Покрај секоја од нив е означено кој го напишал прегледот: клиентот или примачот. Прегледот може да го уреди само лицето кое го напишало порано.

Други

43. Може ли да испратам букет со разгледница?

Ние обезбедуваме бесплатна разгледница за секој букет. Само клиентот мора да го напише текстот со честитки. Цвеќарницата ќе избере картичка што одговара на вашиот букет и текст.

44. Може ли да нарачам нешто друго освен букет?

Кога поставувате нарачка, ќе ви бидат претставени голем број дополнителни производи. Ако не го пронајдете она што ви треба тука, тогаш контактирајте го персоналот, тие сигурно ќе ви помогнат.

45. Која картичка ќе биде испратена со букетот?

Цвеќарницата ја избира честитката врз основа на напишаниот текст. Но, ако имате специфични желби, тогаш кажете им ги во дополнителните информации при нарачката.

46. ​​Може ли да видам фотографија на примателот со испорачаниот букет?

Кога ставате нарачка, ставете крлеж пред зборовите „Фотографирај се со букет“. Доколку адресерот се согласи, тогаш сликата ќе ја најдете на вашата лична сметка или преку е-пошта.

47. Дали имате апликација за паметен телефон?

Мобилната апликација "Floristum.ru flowers" наскоро ќе биде достапна за преземање во AppStore или PlayMarket.

48. Зошто е различен изборот на букети во градовите?

Нашата услуга вработува цвеќари од различни градови. При поставување нарачка, цвеќарница работи со него, кој објави понуда во градот по ваш избор. Секој град има различни цвеќарници, така што асортиманот исто така варира.

49. Зошто цените во регионите се повисоки отколку во Москва?

Има многу цвеќарници во големите градови, така што тие привлекуваат клиенти не само со широк спектар, туку и со ниски цени.

  
Апликацијата е попрофитабилна и поудобна!
Попуст 100 рубли од букетот во апликацијата!
Преземете ја апликацијата Floristum од врската во смс:
Преземете ја апликацијата со скенирање на QR-кодот:
* Со кликнување на копчето, ја потврдувате вашата деловна способност, како и согласност за Заштита на личните податоци, Договор за лични податоци и Јавна понуда
англиски