Попуст 100 рубли во апликацијата! Преземете ја апликацијата
Попуст 100 рубли во апликацијата!
Преземете ја апликацијата

Како да започнете сопствена продавница за цвеќиња од нула и без франшиза. (Книга од А.А. Јелченинов)


1. Ваш сопствен цвет од нула и без франшиза.Идејата за отворање на сопствена продавница за цвеќиња постојано посетуваше лице чија страст за цвеќарството одамна прерасна во професионална активност од едноставна simpleубов кон цвеќињата. За тоа секогаш сонував.

Назад во 90-тите години, решив да започнам бизнис со цвеќе и го отворив мојот прв киоск за цвеќиња. Идејата беше успешна, а подоцна успеа да го повтори успехот со продавница во САД. Наскоро, имав неколку продажни места кои создадоа добар приход. Мислам дека моето искуство за водење успешен мал бизнис ќе биде корисно за многумина. Во овој блог на Интернет, ќе ви откријам неколку тајни за тоа како да започнете своја мала продавница што носи задоволство во саканите активности и парични награди за вашата работа.

Како успеав? Прво, имаше голема желба и верба во сопствената сила. Второ, loveубов кон она што го работам. Трето, желбата да се создадат чудни цветни аранжмани за испорака на букети и продажба во рамките на wallsидовите на продавницата, желба да ги реализираат своите креативни идеи и да ги споделат со другите. Мојата упорност во надминување на тешкотиите, жедта да го постигнам она што го сакам, ми помогна да постигнам успех. Побрзам да го споделам со вас искуството за преселба од сон кон отворање на сопствен бизнис со цвеќиња.

Како и секое друго хоби, theубовта кон цвеќето бара вложување пари и трае многу време. Постепено, се претвора во навика, секојдневните активности стануваат рутински, се губи чувството на новина. Овој процес е неизбежен, останува само да се помириме со ситуацијата. Но, разговорот не е за тоа.

Постепено, едноставниот интерес за цвеќарството се претвора во вистинска страст, волшебно, повикувајќи и апсорбирајќи целосно и без трага. Членовите на семејството не остануваат настрана од овој процес. Цветната магија ги фасцинира сите што барем на некој начин се вклучени во процесот. Вклучувањето не може да се избегне и наскоро сите членови на семејството се обидуваат да работат заедно за да развијат заедничка кауза.

Треба да бидете подготвени да го промените самиот животен стил. Секој што решил да отвори бизнис со цвеќиња веќе има барем малку искуство поврзано со цвеќарството. Во секој случај, желбата за трговија со цвеќе не се појавува од никаде, иако тоа може да се случи. Но, во повеќето случаи ова е исклучок од правилото. Покрај тоа, времињата кога едноставната продажба на букети донесе огромен профит поминаа одамна. Современиот пазар на цвеќе е полн со разновидна стока, и тој самиот повеќе не предизвикува возбуда и незамислив интерес. Луѓето се привлечени од клиент-ориентирана услуга, индивидуален пристап. Треба да се земат предвид сите овие точки, а продажбата е добро испланирана.


На следната страница -> 1.2. Ваш сопствен цвет од нула и без франшиза.

Избор на страница:Апликацијата е попрофитабилна и поудобна!
Попуст 100 рубли од букетот во апликацијата!
Преземете ја апликацијата Floristum од врската во смс:
Преземете ја апликацијата со скенирање на QR-кодот:
* Со кликнување на копчето, ја потврдувате вашата деловна способност, како и согласност за Заштита на личните податоци, Договор за лични податоци и Јавна понуда
англиски